Informacije o varni elektronski trgovini za spletna prodajna mesta in razvojnike spletnih aplikacij.

Informacije za spletna prodajna mesta

Več informacij

Razpoložljivost

Sklepanje pogodb za spletno trgovino ponujajo naslednje banke članice sistema Activa:

Koristno

Če imate spletno trgovino ali pa želite v kratkem svojo prodajno dejavnost predstaviti tudi na spletu, je pomembno, da kupcu omogočite čim lažji nakup izbranega izdelka ali storitve. Zato je eden ključnih dejavnikov uspeha vaše spletne trgovine tudi zanesljiv, varen in enostaven sistem plačevanja.

Vse, kar morate storiti za uporabljanje najnovejše rešitve sistema Activa, je stopiti v stik z eno izmed bank članic ter skleniti pogodbo o plačevanju blaga in storitev s plačilnimi karticami prek interneta. S pomočjo tehnične podpore sistema Activa boste nadgradili, prilagodili in preizkusili rešitev na vaših spletnih straneh. Pri uporabi rešitve vam bo v pomoč tudi uporabniški priročnik in ostala orodja dostopna preko spodnjih povezav:

Uporabniški priročnik za vzpostavitev sistema elektronske trgovine

Testno okolje za spletno trgovino Activa


Po uspešnem testiranju bomo vaše spletno prodajno mesto vnesli v sistem spletne trgovine Activa in ga aktivirali pri MasterCardu oziroma Visi International.

Ko boste registrirani v našem sistemu, boste prek personaliziranih spletnih strani dostopali do različnih uporabnih informacij, kot na primer:

Uvajanje in omogočanje sprejemanja sodobnih načinov varne avtentikacije pri spletnem plačevanju skladno s standardom 3D Secure (MasterCard SecureCode™ ali Verified by Visa™) omogoča trgovcem tudi upravljanje plačilnih tveganj. Poudariti želimo dejstvo, da prinaša uporaba te rešitve tudi možnost prenosa odgovornosti za spletne nakupe s trgovcev nazaj na imetnike in njihove banke izdajateljice. Doslej je namreč imetnik plačilne kartice lahko v šestih mesecih reklamiral nakup, pogosto brez pravega in utemeljenega razloga zavrnitve, pri čemer je bila odgovornost praviloma na strani prodajnega mesta. Z novim standardom 3D Secure pa se uveljavlja t. i. pravilo prenosa odgovornosti oziroma »liability shift«, ki odgovornost prenaša na imetnika plačilne kartice oziroma na banko izdajateljico. Z opravljeno avtentikacijo imetnika se namreč smatra, da je nakup opravil res on in ga lahko reklamira samo na osnovi tehtnih razlogov.

Zakaj torej na spletu trgovati z rešitvijo sistema Activa

Upamo, da so vas prepričale vse prednosti, ki jih prinaša trenutno najsodobnejši in eden najvarnejših sistemov za sprejemanje plačilnih kartic na spletu. Za vse nadaljnje informacije se prosimo obrnite na vašo banko, dodatne tehnične informacije pa so na voljo tudi v uporabniškem priročniku.

Stopite v korak s časom – prodajajte prek spleta na varen in enostaven način!